- Reklamë e sponsorizuar -

Deri në 9 milionë njerëz në të gjithë Bashkimin Evropian punojnë jashtë. Me ardhjen e motit më të ngrohtë, numri i vendeve të punës në natyrë po rritet – nga ndërtuesit, fermerët, kopshtarët, marinarët dhe peshkatarët, rojet komunale dhe policia e trafikut, shitësit e tezgave, kamerierët e deri te shoferët.

Pavarësisht nga shumëllojshmëria e këtyre vendeve të punës, ata kanë një gjë të përbashkët: ekspozimin ndaj rrezeve të diellit për aq sa tre të katërtat e kohës së tyre të punës.

Ky lloj i ekspozimit ndaj rrezeve UV sjell me vete pasoja negative: madje dy herë rrezikun e kancerit të lëkurës, përfshirë jo-melanomën.

Kanceri jo-melanoma i lëkurës është një nga kanceret më të zakonshëm në të gjithë botën, dhe megjithëse ka disa lloje, i dyti më i zakonshëm është karcinoma e qelizave skuamoze të lëkurës ose CSCC. Është shumë më e zakonshme se melanoma, por shumë më rrallë fatale.

Në fakt, kanceri jo-melanoma i lëkurës zakonisht trajtohet lehtësisht kur zbulohet mjaft herët.

Në fazat e hershme të sëmundjes CSCC mund të ngjajë me një lezion me luspa që gjakoset herë pas here. CSCC është më e zakonshme te burrat dhe diagnostikohet më së shpeshti te njerëzit mbi 65-vjeç.

Pavarësisht nga fakti që shfaqet në një moshë më të pjekur, kushtet për shfaqjen e saj krijohen gjatë gjithë jetës, me secilin qëndrim në diell. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të vishni rroba mbrojtëse dhe të vendosni kremin diellor në mënyrë korrekte dhe të raportoni te mjeku juaj çdo ndryshim të pazakontë në lëkurë

- Reklamë e sponzorizuar -