Kompania Facebook njoftoi dje se po mbyll sistemin e saj të njohjes së fytyrës, i cili identifikon automatikisht përdoruesit në foto dhe video, dhe se do të fshijë imazhet e fytyrës së më shumë se një miliard njerëzve.

Jerome Pesenti, nënkryetar për inteligjencën artificiale i kompanisë së re mëmë të Facebook Meta, tha se kompania po përpiqet të peshojë rastet pozitive të përdorimit të teknologjisë së njohjes së fytyrës me shqetësimet në rritje sociale, veçanërisht pasi rregullatorët ende nuk kanë dhënë rregulla të qarta në këtë fushë.

Në vitin 2019, kompania ndaloi praktikën e përdorimit të softuerit të njohjes së fytyrës për të identifikuar miqtë e përdoruesve në fotot e ngarkuara dhe sugjerimet automatike për “etiketim”, dhe për shkak të këtij funksioni, kompania u padit në shtetin amerikan të Ilinois.

Disa qytete në Shtetet e Bashkuara kanë ndaluar policinë dhe autoritetet e tjera lokale të përdorin softuerin e njohjes së fytyrës, dhe në vitin 2019, San Francisko u bë qyteti i parë amerikan që ndaloi këtë teknologji, pas vitesh kritikash nga avokatët e privatësisë dhe lirive civile./TV Malisheva

Share.