Ju kurrë nuk keni parë diçka të tillë.

Në Amerikë duan të bëjnë gjëra të tilla, por kjo nuk është parë atje, por në Suedi, ku modeli Ford’s Crown Victoria mori një motor nga një tank.

Motori i tankut zhvillon mbi 550 kuaj fuqi dhe rreth 2000 Nm, por tani ka marrë pajisje të reja elektronike të kontrollit dhe dy turbina.

Motori mbi 300 kg synon të drejtojë legjendën e Ford-it mbi kufirin 320 km/orë.

Zotëria nga Suedia është i bindur se do të jetë në gjendje të përfundojë të gjithë projektin, dhe ja si duket në të vërtetë. /TV Malisheva

 

 

 

 

Share.