Shtabi Kombëtar i Mbrojtjes Civile publikoi të dhënat e sotme mbi infeksionet e koronavirusit në Kroaci.

Në 24 orët e fundit, u regjistruan 3.053 raste të reja të virusit SARS-CoV-2, dhe numri i rasteve aktive në Kroaci sot është gjithsej 13.717.

- Reklamë e sponsoriuzar -

Midis tyre, 975 pacientë janë në spital, nga të cilët 127 janë në respirator, ndërsa 17 persona vdiqën.

Që nga 25 shkurti 2020, kur u regjistrua rasti i parë i infeksionit në Kroaci, janë regjistruar gjithsej 436.189 persona të infektuar me koronavirusin e ri, nga të cilët 8.968 vdiqën, gjithsej 413.504 persona u shëruan, nga të cilët 1.314 në 24 të fundit orë. Aktualisht janë 22.699 persona në izolim.

Deri më tani, janë testuar gjithsej 3.004.531 persona, nga të cilët 10.811 në 24 orët e fundit.

Që nga 20 tetori 2021 janë administruar 3.537.299 doza vaksine, dhe 46.27% e popullsisë së përgjithshme dhe 55.46% e popullsisë së rritur u vaksinuan. Më datë 20.10.2021 u administruan 7.220 doza vaksine, nga të cilat 2.675 persona u vaksinuan me dozën e parë.

Që nga 20 tetori 2021. 1.877.622 persona u vaksinuan me të paktën një dozë, nga të cilat 1.763.617 persona (1.656.688 persona të vaksinuar me dy doza dhe 106.929 persona të vaksinuar me vaksinën Jannsen) u kompletuan, duke përfaqësuar 52.18% të popullsisë së rritur.

Share.