- Reklamë e sponsorizuar -

Forca Ajrore e SHBA prezantoi prototipin e makinës fluturuese.

Automjeti elektrik për ngritje vertikale dhe zbarkimi quhet Hexa, për shkak të formës gjashtëkëndore të bërë nga motorët sipër kabinës së “pilotit”, dhe fluturimi i saj provues është kryer vetëm disa ditë më parë në Teksas.

Kompania që e projektoi dhe ndërtoi atë, LIFT Aircraft, ka punuar në të për disa muaj për të “përshpejtuar tregun për automjete të avancuara aeronautike të lëvizshme”.

Siç theksojnë ata, Hexa drejton 18 rotorë dhe transporton një pasagjer, dhe në varësi të konfiguracionit, ai madje mund të noton në ujë, dhe besoni ose jo, Hexa kontrollohet nga një levë, dhe pjesa tjetër është kujdesur nga autopiloti.

Shikoni si duket e gjitha në videon bashkëngjitur. /TV Malisheva

- Reklamë e sponzorizuar -