- Reklamë e sponsorizuar -

Prodhuesi gjerman i automjeteve sportive Artega, i cili falimentoi në vitin 2012, do të marrë një shans të dytë, por kësaj radhe si një kompani për të ndërtuar një lloj automjeti krejtësisht të ndryshëm – një veturë të vogël qyteti elektrike të modeluar sipas Isetta legjendare të mesit të shekullit të kaluar.

Artega ka njoftuar se vetura e saj elektrike me dy ulëse Karo-Isetta, do të dalë në shitje në Gjermani në janar, me dërgesat e para të planifikuara për prill. Blerësit do të jenë në gjendje të zgjedhin midis dy paketave të pajisjeve Intro dhe Edition dhe 6 ngjyra të jashtme.

Makina do të ketë vozitje autonome deri në 200 km, falë baterive litium-jonike të Voltabox.

Të dhënat e përshpejtimit nuk janë zbuluar, por shpejtësia maksimale do të jetë 90 km/orë.

Karo-Isetta ka një ngarkesë prej 200 kg, që do të thotë se përveç dy pasagjerëve, ajo mund të mbajë disa bagazhe, por jo shumë, për shkak të kufizimeve në peshë dhe mungesës së hapësirës.

Çmimi fillestar në Gjermani është 17,995 euro për edicionin bazë, ndërsa opsioni më i shtrenjtë Intro, i cili do të bëhet në një edicion të kufizuar, kushton 21,995 euro, transmeton KosovaPress.

Për të siguruar porosinë tuaj, blerësit e mundshëm duhet të paguajnë një depozitë prej 2,500 euro brenda një jave nga rezervimi i makinës.

Artega insiston që Karo-Isetta është pasardhësi zyrtar i modelit origjinal të viteve 1950 të Isetta, megjithëse Micro Mobility Systems në Zvicër prezantoi variantin e vet të Isetta moderne në 2016.

Zvicra kërkoi përmes gjykatës që Artega të ndryshojë pjesërisht pamjen e pjesës së jashtme të automjetit.

Përfundimisht, të dy kompanitë arritën një marrëveshje jashtë gjykatës, kështu që të dyja ato do të bëjnë variantin e tyre të Isetta elektrike.

Modeli, i cili do të prodhohet nga Micro Mobility Systems, është etiketuar Microlino dhe është vendosur të dalë vitin e ardhshëm.

Zviceranët raportohet se tashmë kanë marrë 16,000 porosi për këtë automjet.

- Reklamë e sponzorizuar -