Kompania e sapothemeluar francezo-amerikane Legende Automobiles po përgatit një projekt bazuar në Renault 5 Turbo sipas recetës së përdorur nga Singer për Porsches 911 nga Seria 964.

Renault përgatiti modelin 5 Turbo për të hyrë në shoqërinë elite në skenën botërore me një veturë të modifikuar “speciale” me një motor të vendosur në qendër dhe me fuqi në rrotat e pasme.

Pas Renault 5 Turbo të parë, kompania franceze e automjeteve së shpejti ofroi një version të Turbo 2, i cili ishte një version pak më i rëndë, më i lirë dhe më pak radikal krahasuar me origjinalin.

Pas 35 vjetësh në kompaninë e sapo themeluar francezo-amerikane Legende Automobiles me dy foto, ata njoftuan ringjalljen e legjendarit “Pesë” të mundësuar nga një motor i vendosur në qendër.

Ende nuk dihet se çfarë lloj motori do të furnizojë trupin e zbukuruar me dritë LED me mbrojtës të zgjeruar në mënyrë të dukshme, por dihet që koncepti i vendosjes së motorit dhe drejtimit do të mbetet besnik i origjinalit.

Një gjë është e sigurt, sigurisht që nuk do të ketë mungesë të klientëve për Renault 5 Turbo të ringjallur. /TV Malisheva

Share.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/beklpuib/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757