Ish-krynegocjatorja për bisedime në mes Kosovë dhe Serbisë, Edita Tahiri, ka reaguar për mbajtjen e referendumit serb në Kosovë.

Tahiri ka reaguar përmes një postim në rrjetin social “Facebook”.

“Shtetet e Quint-it u deshtë të kërkojnë nga Serbia që ta heq Kosovën nga Kushtetuta e saj, dhe jo ti bëjnë presion Kosovës që të lejoj mbajtjen e referendumit të Serbisë në Kosovë!”, ka shkruar Tahiri.

Shtetet e QUINT-it (Franca, Gjermania, Italia, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara) dhe Bashkimi Evropian i kanë bëre thirrje Qeverisë së Kosovës që t’i lejojë serbët në Kosovë të ushtrojnë të drejtën e tyre të votës në referendumin e Serbisë./TV Malisheva

Share.