- Reklamë e sponsorizuar -

Rreziku i demencës përfshirë Alzheimerin, mund të rritet me 52-74% me konsumimin e tepërt të ushqimeve që përmbajnë yndyra të këqija, siç janë margarina, snacket e ëmbla, patatet e skuqura franceze, produktet ushqimore nga ushqim i shpejtë, me pak fjalë ushqimi industrial, sipas një studimi japonez të kryer në Universitetin e Kyushu dhe botuar në revistën ”Neurology”.

Studimi i udhëhequr nga Toshiharu Ninomiya, përfshiu 1 628 persona mbi 60 vjeç, nga të cilët, me kalimin e kohës, 377 prej tyre u sëmurën nga një formë e çmendurisë.

Pra, një tepricë e yndyrave shoqërohet me një rrezik të demencës ngA 52-74%.

- Reklamë e sponzorizuar -